Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

PLANES for Alex


Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος κάναμε διπλό πάρτι για τον Αλέξανδρο. Γιορτάσαμε την ονομαστική γιορτή και γενέθλια του, μαζί στην αυλή στο χωριό. Τα γενέθλια του είναι 22/10 αλλά το πάρτι το κάναμε τώρα που έχει καλό καιρό και μας βολεύει! Πάλι καλά τα κάναμε 30/8 γιατί αμέσως την επόμενη εβδομάδα ξεκίνησαν οι βροχές…
Φέτος ο Αλέξανδρος έφαγε κόλλημα με τα αεροπλάνα από την ταινία planes. Έπαιξε ρόλο και ότι στις διακοπές μας στην Κέρκυρα χαζεύαμε τα αεροπλάνα που περνούσαν πάνω από το σπίτι μας. Οπότε βρήκαμε το θέμα για το πάρτι μας…αεροπλάνα παντού! 


Να σας πω ότι πάλι προβληματίστηκα με τον αριθμό των καλεσμένων. Ήθελα να καλέσω και άλλο κόσμο, και άλλα παιδάκια από το σχολείο, και άλλες φίλες μανούλες. Τελικά κατέληξα να καλέσω τα φιλαράκια που ήθελε ο Αλέξανδρος να είναι εκεί και μερικούς φίλους που μας έχουν καλέσει και αυτοί στα δικά τους πάρτη. Του χρόνου λέω να το κάνω πιο πριβέ…μόνο τα παιδάκια που θα θέλει ο Αλέξανδρος, πιθανόν από το σχολείο και τις μαμάδες τους.
Τι ήθελα και του το είπα ότι σε λίγες μέρες θα κάνουμε το πάρτι…κάθε πρωί ξυπνούσε και με ρωτούσε «Σήμερα είναι τα γενέθλια μου;». Και άντε να του εξηγήσεις μετά ότι πρέπει να περιμένει λιγάκι ακόμα. Όμως το καταχάρηκε το μικρούλη μου όλο αυτό. Από την κατασκευή της πινιάτας και τα αεροπλανάκια μέχρι την προετοιμασία του μπουφέ ήταν εκεί και με παρατηρούσε. Μερικές φορές τον άφηνα να με βοηθήσει…να μου δίνει για παράδειγμα τα αεροπλανάκια να ζωγραφίζουμε τα ματάκια τους. Επίσης επιμελήθηκε μαζί μου το σχέδιο της τούρτας του. Βάλαμε και έναν mc queen και έναν μπάρμπα στην γωνία. Να μην ξεχνιόμαστε!
Ήρθαν οι φίλοι μας με τα παιδάκια τους. Ήρθε και ο κολλητός του ο Κωνσταντίνος. Τρελάθηκε από την χαρά του. Έπαθε σοκ με την τούρτα! Είχε ήδη δαχτυλιές όταν την πήγαμε στο τραπέζι για να σβήσει τα κεράκια. Σιγά μην δεν δοκίμαζε μόλις την έβλεπε. Φέτος χτύπησε και αυτός την πινιάτα και διασκέδασε παίζοντας μπάλα και τρέχοντας με τα άλλα παιδιά στην αυλή.
Βέβαια έτυχε και οι περισσότεροι καλεσμένοι μας έφεραν φορμούλες για δώρο. Ο καημενούλης έβλεπε τις σακούλες και απογοητευόταν. Πήρε όμως από τον φίλο του Διονύση-Στέφανο το αεροπλανάκι που του έλειπε και από τον φίλο του τον Κωνσταντίνο το πολεμικό πλοίο για να προσγειώνεται ο καινούργιος Dusty του. Με το πλοίο αγκαλιά κοιμήθηκε εκείνο το βράδυ…
Εντάξει…ο σύζυγός μου με πείραζε ρωτώντας με «Έτοιμη για τον αρραβώνα γυναίκα;» αλλά όλοι ξέρουν πόσο πολύ μου αρέσει να ασχολούμαι με την διακόσμηση και την οργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για το γιο μου!
Αυτό βέβαια που με χαροποιεί περισσότερο είναι το ότι ο μικρός το ευχαριστήθηκε πραγματικά. Όλα για αυτόν έγιναν εξάλλου. «Ουάου μαμά…είσαι η καλύτερη μαμά του κόσμου!» και εγώ να λιώνωωωωωωωωωω!!!

Ορίστε μερικές φωτογραφίες από το φετινό μας πάρτι! Εύχομαι να σας βοηθήσω και να πάρετε ιδέες και από εμάς.
Ότι έφτιαξα είναι πανεύκολο να το κάνετε και εσείς! Εκτός από το μπουφέ και την τούρτα όλα τα υπόλοιπα γίνανε με εύκολο και οικονομικότατο τρόπο!


Η τούρτα μας ήταν από τα Ζαχαρπλαστεία Βασάκη




Φέτος είπα να βγάλω και μεζεδάκια και να κεράσω τους φίλους μας συνοδεύοντάς με τσιπουράκι ή την μπύρα. Τον αλμυρό γαύρο τον έκανα με τα χεράκια μου και είναι μία εύκολη και νόστιμη λύση για μεζέ!



 Ρίξτε μια ματιά στην δουλειά μου με ένα κλικ στο happymomentsbyria


Ο Βασιλιάς Κορονοϊός της Γιώτα Στανελούδη με εικονογράφηση δική μου... κυκλοφορεί ελεύθερα online!!!

Σε περίοδο καραντίνας η  Γιώτα Στανελούδη , παιδαγωγός, έγραψε αυτό το υπέροχο παραμύθι για να εξηγήσει στην κόρη της τι ζούμε το τελευ...