Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Bραβείο Liebster; Για μένα;;;;!!!

Πάντα μου άρεσε να γράφω. Έχω αρκετή φαντασία … είναι μεγάλο κομμάτι του dna μου. Επίσης στην έκθεση ήμουν αρκετά καλή. Βασικά μόνο εκεί ήμουν καλή! Όταν λοιπόν γέννησα τον Αλέξανδρο και άρχισα να μπαίνω σε μαμαδοgroup και μαμαδοsite, σκέφτηκα «Ναι γιατί όχι, θα φτιάξω το δικό μου blog». Και αφού το έψαξα λιγάκι και είδα ότι είναι πανεύκολο, το ονόμασα “karpouzakisjunior”.
Κατά διαστήματα μου γράφανε κανένα σχόλιο οι φίλες μου ή πατούσαν like όταν κοινοποιούσα τα post μου στο facebook. Tο blogspot όμως μου δίνει και την δυνατότητα να παρακολουθώ από πια μέρη με διαβάζουν. Και εξεπλάγην όταν είδα ότι με διαβάζουν στον Καναδά και στη Ρωσία!!! Ουάου!!!
Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να γράφω πιο συχνά, αλλά δυστυχώς δεν προλαβαίνω. Πάντως στα λίγα χρόνια που γράφω θεωρώ πως είναι άκρως αγχολυτικό. Τι πιο ωραίο να γράφεις για το παιδί σου. Για τα συναισθήματα που βιώνεις μέσα από το να είσαι μητέρα – γονιός.
Σήμερα (22/10) έχει ο γιος μου γενέθλια. Έγινε 5 ετών. Χτες, αργά τη νύχτα, μπήκα να δω από πότε έχω να γράψω στο blog μου. Σκεφτόμουν να αναλύσω πάλι την προετοιμασία του πάρτι που κάναμε τον Αύγουστο (για το οποίο ακόμα δεν έγραψα) και να μοιραστώ τις ιδέες μου για το τι θα κάναμε στο νηπιαγωγείο. Στην τελευταία ανάρτηση μου όμως (post: Όλα υπό έλεγχο!!!) είδα πως είχα το παρακάτω σχόλιο:
 
Χαχα, πρόσεχε μην πάρει το παιδάκι σου τον κακό τον δρόμο!!
Προς το παρόν, αν θέλεις πέρνα να παραλάβεις ένα βραβειάκι από εδώ
http://protiforamamma.blogspot.gr/2015/09/blog-post_29.html»
 
Α! Για εμένα; Βραβείο; Ποιος; Που; Πότε; Γιατί; Και μπήκα αμέσως στο protiforamamma.blogspot.gr. Αυτή η υπέροχη μαμά blogger, χωρίς να το ξέρει, μου έκανε το πιο ωραίο δώρο, την ημέρα των γενεθλίων του γιου μου! Δεν ξέρω αν τα πιστεύετε και εσείς σε αυτά…αλλά εγώ θεωρώ ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Και σίγουρα από εδώ και στο εξής θα αφιερώνω περισσότερο χρόνο στο να γράφω για τον γιο μου.
 
Ακολουθώντας πιστά ότι πρεσβεύει το Liebster Award,
θα κάνω ότι πρέπει και εγώ με την σειρά μου…
 
Τι είναι το βραβείο Liebster;
Το Liebster Award είναι ένα εικονικό βραβείο που χρησιμεύει για να εξαπλωθούν αλυσιδωτά και να γίνουν γνωστά blogs με λιγότερους από 200-300 followers. 
 
Οι κανόνες του βραβείου είναι:
• Αφιέρωσε μια ανάρτηση στο βραβείο σου και ευχαρίστησε και εκείνον που σε βράβευσε.
• Φρόντισε να συμπεριλάβεις στις φωτογραφίες σου και το πράσινο εικονίδιο του βραβείου.
• Βράβευσε νέους bloggers που θαυμάζεις και έχουν λιγότερο από 200 followers.
• Ενημέρωσε τους για το βραβείο. (Μπορείς να βραβεύσεις και το άτομο που σε πρότεινε.)
• Απάντησε στις ερωτήσεις που σου έκαναν και αν θες φτιάξε νέες για τους δικούς σου υποψήφιους.
• Δημοσίευσε τη λίστα αυτή με τους κανόνες και στη δική σου ανάρτηση.
 
Τα blogs που θέλω να βραβεύσω είναι τα παρακάτω
(δεν είναι 10 αλλά είναι αγαπημένα!!!):
 
http://serraiesmanoulesnewspaper.blogspot.gr/ που ξεκινήσαμε με την Βασιλική Πέτσα (πρόεδρος Συλλόγου “Σερραίες Μανούλες”) και συνεχίσαμε με την Λίνα Ζουριδάκη και την Μαρία Λαμπριανίδου.
 
https://mammalmothermore.wordpress.com/ της Ελισάβετ Μιχαηλίδου, μιας μαμάς με υπέροχο και καυστικό λόγο.
 
http://mommysheartspeaks.blogspot.gr/ της Μαρίας Λαμπριανίδου που το’ χει αλλά το παραμελεί…άντε Μαράκι ακόμα περιμένω το νέο σου post!!!
 
http://protiforamamma.blogspot.gr/ για να έχεις όχι 2 αλλά 3 πλέον Liebster βραβεία και για να σε ευχαριστήσω που με τίμησες!!!
 
http://spfofinspiration.blogspot.gr/ γιατί αν και τώρα την ανακάλυψα μου αρέσει πολύ ο τρόπος που σκέπτεται….και γράφει…και γράφει…σεντόνια όπως εγώ!
 
 
Συνεχίζω απαντώντας και εγώ στις ερωτήσεις
που απάντησε η μαμά του protiforamamma.
 
1. Γιατί ξεκινήσατε το blog; 
Ζήλεψα (με την καλή έννοια) τις άλλες μαμάδες bloggers και είπα να δοκιμάσω. Μετά έγινε εξάρτηση… Επίσης ήταν η αρχή για να καταλάβω ότι οκ… ίσως να το κάνω και καλά! Ξεκίνησα να γράφω 5 μήνες μετά την γέννηση του Αλέξανδρου. Θέλω να πιστεύω πως κάποτε, ίσως ακόμα και όταν δεν θα είμαι πια μαζί του, θα διαβάζει τις αναρτήσεις μου και θα γελάει… θα του θυμίζω έτσι ότι τον λατρεύω!

2. Πείτε μας λίγο τι σας ενθουσιάζει 
Το να ασχολούμαι με οτιδήποτε δίνει χαρά στο γιο μου. Από το να φτιάχνουμε αεροπλάνα με πλαστελίνες ή να κάνουμε παζλ, μέχρι να ετοιμάζουμε τα δωράκια των φίλων του για το πάρτυ γενεθλίων του. Να δημιουργούμε dubsmash videos μαζί. Να μαγειρεύουμε. Να τραγουδάμε.
Από τόσα που βλέπω καθημερινά, δεν με εκπλήσσει τίποτα πλέον… Θέλω να ζω και να χαίρομαι την κάθε στιγμή με την οικογένειά μου. Και αν μπορώ, όπου μπορώ, να βοηθάω. Το να δίνω χαρά με γεμίζει χαρά! Και με ενθουσιάζουν οι δοτικοί άνθρωποι…οι καλοπροαίρετοι και οι ακομπλεξάριστοι!
3. Γιατί πιστεύετε ότι τα σχόλια και η επικοινωνία βοηθούν τους bloggers, και με ποιον τρόπο; 
Χμ… σε μια blogger σαν εμένα, τα καλά σχόλια τονώνουν την συγγραφική της αυτοπεποίθηση. (Τι είπα τώρα;). Τα κακά σχόλια… θα έπρεπε να διαγράφονται!!! Χαχαχαχχα. Πέρα από την πλάκα όμως, δεν μπορείς να αρέσεις σε όλους ή να συμφωνείς με όλους. Και το να επικοινωνείς είναι πολύ σημαντικό γενικότερα!

4. Για ποια πράγματα μιλάτε στο blog σας; 
Γράφω για τον γιο μου και ότι με εκπλήσσει όσο  μεγαλώνει. Επίσης αναρτώ κείμενα από συνεντεύξεις μου για το serraiesmanoulesnewspaper.blogspot.gr καθώς και κείμενα μου για το serrebrity.gr (αυτό φταίει που έχω καιρό να γράψω στο karpouzakisjunior). Άντε και καμιά συνταγή…

5. Έχετε δημιουργήσει μια φιλική σχέση με άλλους bloggers; Έχετε γνωριστεί ποτέ προσωπικά; 
Έχω έρθει σε επαφή με γνωστές bloggers λόγω του Συλλόγου «Σερραίες Μανούλες». Όμως οι bloggers που γνωρίζω καλύτερα είναι μόνο “σερραίες” και ξεκινήσαμε σχεδόν μαζί. Θα ήθελα όμως πολύ να γνωριστώ με μαμάδες που έχουν το ίδιο ψώνιο με εμένα και αγαπούν το να μοιράζονται τις σκέψεις τους.

6. Πως φαντάζεστε το blog σας μετά από 2 χρόνια; Tι θα θέλατε να δείτε να μεγαλώνει/ να αλλάζει και με ποιον τρόπο; 
Θα ήθελα να γεμίζει μόνο με ευτυχισμένες σκέψεις… να μην χρειαστεί να γράψω ποτέ για κάτι δυσάρεστο. Και ίσως να αποχτήσει μια νέα καρτέλα, για το δεύτερο παιδάκι μου. Όταν και αν αποχτήσω δεύτερο παιδάκι.

7. Τι είναι αυτό που κάνετε καλύτερα;
Δεν μαγειρεύω καλά. Δεν είμαι και υπόδειγμα νοικοκυράς! Δεν το χω με τις ημερομηνίες και τις τυπικούρες του να παίρνω τηλέφωνα στις γιορτές κλπ. Παίρνω άλλες μέρες, που γουστάρω. Είμαι γραφίστρια και αγαπάω την δουλειά μου. Και βάζω αγάπη και μεράκι σε ότι καταπιάνομαι. Επίσης δώσε μου θέμα για πάρτι και θα σκαρφιστώ ή θα ανακαλύψω ιδέες εύκολες και οικονομικές. Τρελαίνομαι για τέτοια. Η φαντασία που σας ανέφερα πιο πάνω…
 
8. Πόσο χρόνο αφιερώνετε στο blog σας;
Αχ…όχι πολύ τελευταία…υπόσχομαι να αλλάξει αυτό. Τώρα που πήρα και βραβείο!!!

9. Πως γεννιούνται τα post σας;
Τα post είναι σκέψεις που δεν ξεκολλάνε εύκολα από το κεφάλι μου. Που αν δεν γραφτούν και δεν τις μοιραστώ θα σκάσω!!! Κάπως έτσι…

10. Ευχές για τον αναγνώστη
Υγεία και αγάπη, τα πιο σημαντικά για όλους μας. Άντε και λεφτά, γιατί τα χρειαζόμαστε λίγο παραπάνω τελευταία. Και αν έχετε ενδοιασμούς στο να ξεκινήσετε το δικό σας blog, μην κολλάτε πουθενά. Κάπως έτσι ξεκίνησα και γω και τώρα πήρα και βραβείο!!! Καλή αρχή λοιπόν!!!
 
 

Ο Βασιλιάς Κορονοϊός της Γιώτα Στανελούδη με εικονογράφηση δική μου... κυκλοφορεί ελεύθερα online!!!

Σε περίοδο καραντίνας η  Γιώτα Στανελούδη , παιδαγωγός, έγραψε αυτό το υπέροχο παραμύθι για να εξηγήσει στην κόρη της τι ζούμε το τελευ...